dimecres, 18 de novembre del 2009
Menjar típic a Finlàndia
Empanadilla de Karelia:
Un dels menjars típics de Finlàndia són les empanadilles de Karelia, que poden ser de patata o arròs.
Karelia és una àrea geogràfica que s'exten entre el mar Bàltic i el golf de Finlàndia.
Primer de tot s'ha de bullir l'arròs a foc baix, de 30 a 40 minuts, i deprès afegir-hi mantega.
Barregem la farina, l'aigua i la sal per fer la pasta, li donem forma de barra i el tallem en 20 porcions, els donem forma de bola i les aplanem.
Farcim les empanadilles amb l'arròs i les tanquem.
Les posem en una safata amb paper antigreix per sobre i les fiquem al forn a 275-300º fins que estiguin dauradetes.
Quan les traguem, les untem amb mantega o una mescla d'aigua/llet amb mantega.
Es poden tapar amb un drap, però si les volem cruixents no caldrà.
També podem fer una pasta d'ou per acompanyar, bullint dos ous, esclafant-los i posant-hi mantega i posar-hi una mica de sal. Ho posem a la nevera i ho deixem refredar.
Podem extendre aquesta pasta per sobre les empanadilles.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
h9oa soy ceciu,n
ResponElimina